• Фејсбук
  • линкедин
  • инстаграм
  • youtube

ПРЕС ГРАДЕЖНИК

ОБЕЗБЕДЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ РЕШЕНИЈА ЗА МЕТАЛФОРМИРАЊЕ

Кога температурата на маслото на хидрауличниот систем на механичката преса е превисока

Работниот механизам на пресата го управува моторот преку уредот за пренос.Ако моќта и движењето главно се пренесуваат, тоа е хидрауличниот систем.Денес ќе разговараме за тоа што ќе се случи ако температурата на маслото на хидрауличниот систем на пресата е превисока?

1. Вискозноста на маслото, волуметриската ефикасност и ефикасноста на работата на хидрауличниот систем се намалени, истекувањето се зголемува, па дури и индустриската опрема не може да работи нормално.

2. Забрзување на стареењето и расипувањето на гумените заптивки, намалување на нивниот животен век, па дури и губење на нивните перформанси за запечатување, предизвикувајќи сериозно истекување на хидрауличниот систем.

3. Гасификацијата на нафтата и загубата на вода лесно ќе предизвикаат кавитација на хидрауличните компоненти;оксидацијата на маслото ќе создаде колоидни наслаги, кои лесно ќе ги блокираат малите дупки во филтерот за масло и хидрауличниот вентил, со што хидрауличниот систем не може да работи нормално.

4. Деловите на хидрауличниот систем се шират поради прегревање, уништувајќи го оригиналното нормално вклопување на деловите за релативна брзина, што резултира со зголемен отпор на триење и лесно заглавување на хидрауличниот вентил.Во исто време, филмот за масло за подмачкување се разредува и се зголемува механичкото абење.Почекајте површината за парење да се поништи или уништи поради предвремено откажување.

Затоа, превисоката температура на маслото сериозно ќе ја загрози нормалната употреба на опремата, ќе го намали работниот век на хидрауличните компоненти и ќе ги зголеми трошоците за одржување на градежните машини.Затоа, кога користите преса, не дозволувајте температурата на маслото да биде превисока.

високо1


Време на објавување: 18-ти август 2023 година